Poništeno rješenje o ukidanju pritvora korumpiranim policijskim inspektorima

Vrhovni sud Republike Srpske poništio je rješenje o ukidanju pritvora banjalučkim inspektorima Nenadu Grujići i Jeleni Florjan i slučaj je vratio u Okružni sud Banjaluka na novo odlučivanje, saznaje Srpskainfo.

Nedavno je Okružni sud u Banjaluci odbio zahtjev Republičkog tužilaštva da se pomenutim inspektorima produži pritvor i oni su pušteni na slobodu, a na ovu odluku se žalilo tužilaštvo.

– Vrhovni sud je prihvatio žalbu tužilaštva i predmet vratio u Okružni sud Banjaluka na novo odlučivanje – pojasnio je izvor Srpskainfo.

Banjalučki inspektori su uhapšeni nakon što su uzeli 20.000 maraka mita, u označenim novčanicama, od direktora Srednjoškolskog doma Banjaluka Branislava Vidovića.

Podsjetimo, inspektori Policijske uprave Banjaluka iz Odjeljenja za privredni kriminal uhapšeni su 18. februara ove godine u akciji kodnog naziva “Sirano” zbog sumnje da su primili 20.000 maraka mita od Branislava Vidića, direktora Srednjoškolskog doma u Banjaluci. Vidić je tokom akcije bio ujedno i insajder MUP RS koji je osumnjičenima predao označeni novac.

 

Izvor.(SrpskaInfo)

 Ostavite komentar: