Polio suprugu benzinom, prijetio da će je zapaliti: Sud u Banjaluci Lovru poslao u pritvor

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor Luki Lovri (40) osumnjičenom za pokušaj teškog ubistva vanbračne supruge Tijane P. (38), koju je polio benzinom i prijetio da će je zapaliti.

Pritvor je određen zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će Lovre ponoviti krivično djelo. Prema odluci suda pritvor može trajati do 14. jula.
Zločin se dogodio u subotu u njihovom stanu u banjalučkom naselju Obilićevo. Lovre je sebe i Tijanu P. polio benzinom, a potom je ”kresnuo” upaljač, prijeteći da će oboje zapaliti. Srećom, to nije učinio i oboje su prošli bez težih posljedica. Uplašena žena je u strahu pobjegla u kupatilo, vrišteći iz sveg glasa.
Njene pozive upomoć čule su komšije, među kojima i jedan policajac, i Lovre je ubrzo uhapšen. Tokom saslušanja je tvrdio da je prvo sebe polio benzinom kako bi supruzi “dokazao da je voli”, a kada je ona pokušala da mu uzme upaljač i nju je zalio.
Lovre je nakon hapšenja bio hospitalizovan na Klinici za psihijatriju, gdje je u više navrata pokušao da naudi sam sebi, pa je vezan radi spriječavanje daljeg samopovređivanja, piše Avaz.

Ostavite komentar: