Policijski inspektori osumnjičeni za primanje mita brane se sa slobode

BANjALUKA – Policijski inspektori Nenad Grujić i Jelena Florijan koji su osumnjičeni za primanje 20.000 KM mita, pušteni su da se brane sa slobode, saznaje “Glas Srpske

Grujićev advokat Željko Višić nam je kaza da su osumnjičenima umjesto pritvora određene mjere zabrane.

– Okružni sud u Banjaluci je donio rješenje kojima im se pritvor ukida i izriču mjere zabrane sastajanja sa svjedocima kao i međusobni kontakti i sastajanja-pojasnio je Višić.

Grujića i Florijan terete da su uzeli 20.000 KM mita od direktora Srednjoškolskog doma u Banjaluci Branislava Vidića kako bi “sredili” obustavu istrage koja se protiv njega vodi zbog navodnih malverzacija.

Grujić i Florijan radili su u Odeljenju za privredni kriminal Policijske uprave Banjaluka. Njih dvoje vodilo je istragu protiv Vidića na osnovu anonimne prijave. Navodno su ga duže vremena maltretirali i prijetili mu istragom te tražili mu 30.000 KM zauzvrat da bi ga amnestirali odgovornosti. Oni su uhapšeni u u februaru akciji “Sirano”. Označeni novac Grujiću je dao Vidić koji je sarađivao s policijom.

Protiv osumnjičenih je ranije već pokrenuta i finasijska istraga da se utvrdi da li su imovinu koju posjeduju stekli na zakonit način.

 

Izvor:(Glas Srpske)

 Ostavite komentar: