Policijska uprava Banjaluka: Tokom vikenda kod sedam lica pronađena droga

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka na području grada Banjaluka, tokom vikenda realizovali su pojačane aktivnosti u cilju sprečavanja vršenja krivičnih djela i prekršaja, sa posebnim akcentom na prevenciji i sankcionisanju inkriminisanih radnji iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Tokom noći, 09. i 10.03.2019. godine, na području grada Banja Luke na dvije lokacije izvršeno je legitimisanje i kod sedam lica pronađena je određena količina materije koja asocira na opojne droge (marihuanu, kokain i spid) i više komada tableta ekstazi.

Lica su lišena slobode i ispitana na okolnosti posjedovanja opojne droge, a njihova prekršajna ili krivična odgovornost će se utvrditi nakon završenih svih potrebnih mjera i radnji, o čemu će se obavjestiti i nadležni ograni.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, preduzeli su i niz drugih mjera i radnji u kojima su sankcionisana lica zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru i Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i u narednom periodu nastaviće se sa sličnim aktivnostima u cilju zaštite građana i njihove imovine i prevencije inkriminisanih radnji.

 

Ostavite komentar: