Policija u Sarajevu zaplijenila više od 200 kilograma droge

30.01.2019. | 14:00

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u saradnji s pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH danas su na području Kantona Sarajevo zaplijenili ogromnu količine droge skank.

Ova informacija je za Klix.ba potvrđena u vrhu MUP-a KS. Kako su nam rekli, radi se o aktivnostima koje su trajale duže te su rezultirale rekordnom zapljenom droge.

Prema nezvaničnim informacijama, zaplijenjeno je više od 200 kilograma droge skank i to na dionici autoputa A-1 kod Sarajeva.

Provodeći plansku akciju kodnog naziva “Sedlo“, pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP- KS, uz asistenciju Obavještajno-sigurnose agencije BiH, a pod nadzorom Tužilaštva KS, zaustavili su automobil marke “Renault Kangoo” na naplatnom mjestu Tarčin Opština Hadžići, u kojem su pronašli veliku količinu opojne droge najvjerovatnije skanka.

Prilikom pretresa, pored droge, u automobilu je pronađen novac u različitim valutama, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti u daljnjem krivičnom postupku.

Slobode su lišene tri osobe, među njima vozač automobila Renault” Kangoo” inicijala A.G., potom, suvozač inicijala V.J. i vozač automobila marke “Polo” zagrebačkih registarskih oznaka koji je bio u pratnji.

Nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS, osumnjičeni za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, bit će predati u nadležnost Tužilaštva KS na daljnje postupanje.

 

Izvor.(Klix.ba)