Policija pretresla stan: Pronađena droga, oružje i municija FOTO

Pretresom lica čiji su inicijali E.G. (31), kao i stana koji koristi na području opštine Novo Sarajevo, pronađeni su droga, vatreno oružje i municija, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo.
Policija je juče u Ulici Kemala Kapetanovića kod ovog lica pronašla devet pe-ve-ce kesica marihuane, dva paketića amfetamin-spida i mobilni telefon, navode iz kantonalnog MUP-a.
Na osnovu naredbe Opštinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Kantona Sarajevo izvršen je i pretres stana koji koristi E.G. u kome je pronađena pe-ve-ce kesa sa oko 500 grama marihuane, tri pe-ve-ce kesice marihuane, kesica spida, te rolna pe-ve-ce folije.
Pronađene su i dvije automatske puške i više pakovanja metaka.
Lice E.G. je zbog sumnje da je počinilo krivična djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet droge i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, predato MUP-u Kantona Sarajevo.
O preduzetim mjerama obaviješten je tužilac tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela.

Ostavite komentar: