Policija pretresla kuću: Tri osobe uhapšene zbog droge

03.11.2022. | 13:27

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srednjobosanskog kantona uhapsili su tri lica na području Bugojna, gdje su pronađene znatne količine materija za koje se sumnja da su spid i kanabis.

Uhapšena su lica čiji su incijali E.K, E.H. i A.Š. osumnjičena za proizvodnju i promet, te posjedovanje i omogućavanje uživanja droge.

Prilikom pretresa kuća i pratećih objekata koje koriste uhapšeni na području Bugojna na tri lokacije – Grnica, Vesela i Malo Selo, osim znatnih količina materija za koje se sumnja da su spid i kanabis, pronađeni su i predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela, koji će biti korišteni u procesu dokazivanja, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a.

Akcija kodnog naziva “Vrbas” sprovedena je u ranim jutarnjim časovima, u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, a usmjerena je na borbu protiv zloupotrebe droge.

“Navedene aktivnosti predstavljaju nastavak planske borbe protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe droge, a prikupljena su određena operativna saznanja koja će biti korištena u toku istražnih radnji koje će biti preduzimane i u narednom periodu”, navedeno je u saopštenju.

Oznake: Bugojno, Droga, Hapšenje