Policija pretresla kuće i vozila: Hapšenje u Banjaluci zbog krađa i droge

Danko Renovica i Slobodan Ivanović uhapšeni su juče u Banjaluci zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela, saznaje Srpskainfo.

Prilikom obavljanja redovnih poslova policajci su Ulici Braće Mažar i majke Marije uočili dvije sumnjive osobe.

“Izvršenom kontrolom utvrđeno je da se radi  D.R. i M.B. Zbog postojanja osnova sumnje da su na području Grada Banjaluka počinili više teških krađa i krivičnih djela u vezi droge oni su uhapšeni”, rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić, navodeći inicijale osumnjičenih.

U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da  M.B. (Mate Bilać) posjeduje falsifikovanu ličnu kartu Republike Hrvatske na navedeno ime, te da se zapravo radi o Ivanoviću za kojim je raspisana potraga od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog Kantona.

“S obzirom da su tvrdili da ne posjeduju vozilo, policijski službenici su operativnim radom došli do saznanja da oni koriste „škoda oktaviu”. Obavljen je pretres vozila, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto: pištolj, više mobilnih telefona sa sim karticama spremni za korištenje, elektronski uređaji – ometači signala, određena količina novca, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem krivičnih djela”, pojasnila je Mučibabićeva.
U saradnji sa policijskim službenicima PU Istočno Sarajevo, izvršen je pretres kuće koju koristi osumnjičeno lice D.R., na području opštine Sokolac.Određene aktivnosti u okviru ovog predmeta i dalje su u toku.

Ostavite komentar: