Policija podnijela izvještaj protiv Draška Stanivukovića, Davora Dragičevića i Željka Dabića

15.01.2019. | 14:22

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 15.01.2019. godine, Republičkom javnom tužilaštvu Republike Srpske, dostavili su izvještaj protiv D.S., D.D., i Ž.D. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo „Pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja Republike Srpske“, saopšteno je iz MUP RS

Novinska agencija Srna nezvanično saznaje da je izvještaj podnesen protiv poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draška Stanivukovića, oca stradalog Davida Dragičevića iz Banjaluke Davora Dragičevića i člana grupe “Pravda za Davida” Željka Dabića.

Izvor blizak istrazi rekao je za Novinsku agenciju Srna da postoji sumnja da su prijavljeni počinili krivično djelo 28. decembra kada su organizovali sastanak u Stanivukovićevoj kući, te dva dana kasnije za vrijeme protestnog skupa grupe “Pravda za Davida” na Trgu Krajine u Banjaluci.

“Sastanku su prisustvovali i Stanivukovićevi aktivisti i članovi grupe “Pravda za Davida”. Na sastanku je planirano kako da bude iskorišćen skup, koji je bio odobren za 30. decembar na Trgu Krajine u Banjaluci, za podsticanje okupljenih na rušenje ustavnog uređenja i svrgavanje vlasti Srpske”, rekao je izvor Novinske agencije Srna.

Prema njegovim riječima, plan je bio da to bude učinjeno nasilnim zauzimanjem zgrade RTRS-a, a da potom Stanivuković ispostavi zahtjev za smjenu ministra unutrašnjih poslova i drugih predstavnika vlasti Republike Srpske.

“Na sastanku je isplanirano da blokada institucija traje sve dok ne budu ispunjeni pomenuti zahtjevi”, rekao je izvor Novinske agencije Srna.