Policija na nogama: Ubijena dva trgovca devizama, ubica i pomagač u bjekstvu

Drugi ubijeni u zeničkom naselju Nova Zenica čije je tijelo pronađeno u poslijepodnevnim satima takođe je trgovac devizama, potvrđeno je za Klix iz više izvora. Policija traga za državljaninom Turske koji se dovodi u vezu sa ovim slučajem.

Zenička javnost u šoku je nakon dvostrukog ubistva koje se dogodilo nakon tuče koja je Policijskoj stanici Centar dojavljena oko 10 sati.
Policija još uvijek obavlja uviđaj nakon pronalaska drugog tijela muškarca, koji se kao i jutros ubijeni R. O., bavio trgovinom devizama, a radi se najvjerovatnije o starijem muškarcu A. M.
Prema informacijama do kojih je došao portal Klix za sada nepoznate osobe koje se dovode u vezu s ovim događajem rano jutros dogovorile su razmjenu veće količine novca, navodno, više desetina hiljada evra.
S obzirom da se radi o većoj svoti, trgovci devizama došli su na lokaciju gdje su pronađena tijela, s namjerom da završe posao uslijed čega je, kako je prijavljeno MUP-u, izbila tuča, a neposredno nakon toga policija je u grmlju pronašla tijelo R. O.
Nakon prvog uviđaja, nekoliko sati poslije aktivnosti policije, Zeničanin, čija se kuća nalazi u neposrednoj blizini, došao je u svoje dvorište te na stolici zatekao tijelo i drugog ubijenog, nakon čega je pozvao policiju koja je oko 16 sati započela i drugi uviđaj.
Kako se saznaje, policija u Zeničko-dobojskom kantonu je na nogama i tragaju za bijelim kombijem koji se od jutros dovodi u vezu s ovim dešavanjima, a traga se za ubicom i muškarcem koji se može dovesti u vezu s ubistvima.


Ostavite komentar: