Policija “na nogama”: Ko je Slovencu probušio sve četiri gume na vozilu u Kupresu

21.02.2024. | 17:05

Policija je saopštila da radi na pronalasku za sada nepoznate osobe ili više njih koje su probušile sve četiri gume na motornom vozilu u Kupresu.

U saopštenju iz MUP-a Livanjskog kantona je istaknuto da je policija iz Kupresa u nedjelju, 18. februara, oko 13.10 časova zaprimila dojavu od lica čiji su inicijali N.N. da je njenom prijatelju iz LJubljane oštećeno motorno vozilo sa registarskim oznakama Slovenije, na način da su mu probušene sve četiri gume dok je bilo parkirano.

Uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice Kupres i o svemu je upoznat dežurni tužilac, navedeno je u saopštenju.

Iz MUP-a su istakli “da za sada nisu utvrđene činjenice da je riječ o krivičnom djelu počinjenom zbog bilo čije nacionalnosti”.

Prethodno je osoba N.N. prijavila policiji u 1.15 časova da se čuje preglasna muzika iz ugostiteljskog objekta “IN” i po zaprimljenoj dojavi na mjesto događaja izašli su policijski službenici, te uz odobrenje osobe N.N. izmjerili jačinu buke u njenom stanu, pri čemu je, kako su istakli iz MUP-a, utvrđeno da nije došlo do prekoračenja zakonom propisane jačine buke.

“Potom je izvršeno mjerenje buke i u ugostiteljskom objektu `IN` gdje je takođe utvrđeno da je u dozvoljenim zakonskim okvirima, kao i radno vrijeme ugostiteljskog objekta koje je regulisano opštinskom odlukom od 29. decembra prošle godine /u dane vikenda radno vrijeme ugostiteljskih objekata je do 2.00 časa”, navedeno je u saopštenju.

Nina Ninković prethodno je izjavila Srni da sumnja da su nepoznati počinioci u Kupresu izbušili sve četiri gume na automobilu jer je ona Srpkinja, te da je o svemu obaviještena policija.

“Ovo je zaista loša poruka Srbima. Ko da nas zaštiti, pruži nam sigurnost, kada se ovakve stvari dešavaju?”, upitala je Ninkovićeva.