Policija kažnjava: Pijani vozači problem na hercegovačkim drumovima

Pijani vozači problem su na hercegovačkim drumovima, nažalost sve ih je više. U ljetnim mjesecima pravila nema, pijanica za volanom ima svakog dana i u svako doba. Policija je stalno na ulicama. Kod policajca Ilije obarani su alkoholni rekordi.

“Kod jednog lica je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u količini 4,26 g/kg, lice je naravno negiralo to da nije konzumiralo toliko alkohola da je popio par pića a na kraju se ispostavilo što je lice i samo priznalo da je popilo 5 ili 6 litara gemišta”, kaže Ilija Šipovac, policijski službenik PU Trebinje.

Svašta čujemo i svega se nagledamo, pričaju ATV-u hercegovački policajci, često su izloženi verbalnim napadima. Najviše problema stvaraju oni polupijani, ne fali ni onih koji se na sve načine pokušaju izvući. Đorđe je u skoro svakoj akciji, doživljaja mu ne fali.

“Imao sam situaciju, dva brata, jedno za drugim vozilom i na primjer jedan naduva 0,82 a ovaj drugi 1,25 i onda se oni posvađaju”, ističe Đorđe Mišković, policijski službenik PU Trebinje.

Nažalost čaša ili flaša viška neke košta života, zato su apeli i akcije policije sve češći. U toku je preventivna  kampanja MUP-a Srpske „101 život“, simbolično jer je prošle godine u julu i avgustu na putevima Srpske poginulo 101 lice. Ne manjka ni prekršaja iz ove oblasti.

“2021. za dva mjeseca je napisano 358 pregršajnih naloga a u julu ove godine napisano je 105 prekršaja. Protekli vikend smo imali takođe jednu akciju gdje je bio akcenat sankcionisanja ovog prekršaja, 57 vozača je kontrolisano od toga je 27 isključeno iz saobraćaja”, dodaje Jovana Cvijetić, portparol PU Trebinje.

Osim alkohola problem je i droga pa na jugu ne fali ni tih kontrola. Kontrolišu se i sigurnosni pojas ali i korištenje telefona u vožnji.

I na kraju uvijek ista poruka, ako ste pijani ili drogirani za volan ne sjedajte, prošetajte ili pozovite taksi, dan kasnije će vas manje boljeti glava ako je sačuvate.

Ostavite komentar: