Policija istražuje slučaj: Maloljetnica prijavila taksistu za bludničenje

15.11.2021. | 12:23

Policijski službenici u Tuzli istražuju slučaj bludničenja nad 15-godišnjakinjom, koja je slučaj prijavila nadležnim organima, navodeći da ju je seksualno uznemiravao taksista.

Maloljetnica iz Tuzle 11. novembra ove godine Policijskoj stanici Zapad prijavila je da ju je muškarac seksualno uznemiravao. Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Klix.ba, riječ je o 15-godišnjakinji koja je u pratnji majke zatražila i psihološku pomoć.

“Dana 11. novembra oko 11:55 sati Policijska stanica Zapad je zaprimila prijavu krivičnog djela bludne radnje. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, a potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti događaja poduzimaju službenici Sektora kriminalističke policije, Odsjek za seksualne delikte, maloljetničku delinkvenciju i nasilje u porodici”, rekla je portparolka tuzlanske policije Amra Kapidžić.

Prema nezvaničnim informacijama, 15-godišnjakinja je slučaj seksualnog uznemiravanja prijavila policiji u pratnji majke, gdje je predala i dokaze.

Za bludne radnje sumnjiči taksi vozača iz Tuzle, kojeg je prepoznala u taksi vozilu u kojem se nalazila s majkom.

Takođe, zbog nastale situacije i preživljenog stresa, u anksioznom stanju, maloljetnica se za ljekarsku pomoć obratila i u Kliniku za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, gdje joj je pružen adekvatan tretman.