Policija i dalje traži Edina Gačića, upozorava da je veoma opasan i naoružan

Ponovnom pretragom sela u kojem je bjegunac živio, kao i šuma koje ga okružuju, nastavlja se potraga za Edinom Gačićem.

Kako saznajemo, sinoć je u Konjicu održan sastanak čelnih ljudi svih policijskih jedinica uključenih u potjeru s nadležnim tužiocem Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona. Dogovoreni su daljnji koraci u potrazi, između ostalog i ponovni pretresi sela u kojem je Gačić živio i šuma u okruženju.

Iz MUP-a HNK su apelovali na građane da, ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama o Gačiću, obavijeste najbližu policijsku stanicu.

Istaknuto je da se radi o veoma opasnoj osobi, ranije osuđivanom višestrukom ubici, naoružanom i opasnom.

“Edin Gačić je visine oko 180 cm, mršavije tjelesne građe, posljednji put viđen u tamnoplavoj jakni, svijetlim samtanim pantalonama, sa smeđom pletenom kapom te je nosio dioptrijske naočare”, navodi se u obavijesti.

Konjička opština kao jedna od najvećih u našoj zemlji, koja obiluje teško dostupnim područjima, idealna je za bjegunce kao što je ubica iz Podorašca. Zbog toga su korekcije u načinu potrage bile neminovne.

Juče je u Podorašcu ukopan brutalno ubijeni Saud Sultanić.

Podsjećamo, Sultanić je ubijen u ponedjeljak oko 7:30 sati, nakon što je otvorio svoju trgovačku radnju. Ubica je ispalio tri hica, a potom, kako se spekulira, Sultanića nekoliko puta ubo i nožem. Motiv ubistva potpuno je nejasan, a snimila ga je i nadzorna kamera.

Za osumnjičenog se tvrdi da je nedavno izašao iz zatvora nakon izdržane dvije trećine kazne za ubistvo majke, a da je ranije već bio u zatvoru zbog ubistva saborca iz rata. Na jednom od svoja dva profila na društvenoj mreži Facebook nudio je i turističke usluge, a kao zanimanje je naveo da je terorista. U kući osumnjičenog pronađene su veće količine naoružanja i eksploziva.

 

Izvor:(Klix.ba)

 

Ostavite komentar: