Policija ga lišila slobode: Mladić razbijao kladionice jer šire “blud i nemoral”

Pripadnici Policijske uprave Mostar danas su slobode lišili Mirsada P. (23)  nakon što je u ranim jutarnjim satima, prije početka radnog vremena, na više poslovnih objekata i radnji, kako je to rečeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, pričinio veću materijalnu štetu.

Osumnjičeni se, naveli su iz MUP-a HNK, tereti da je u Ulici braće Fejića, na dvije kladionice i u ulici Gojka Vukovića na  trgovini „Konzum“ pričinio veću materijalnu štetu razbijajući inventar i prozore na izlozima, prenosi Avaz.

“Policijskim službenicima PU Mostar osumnjičeni je  naveo motive svog nasilničkog ponašanja, koji su povezani sa djelatnostima kojim se bave predmetni poslovni objekti te sa vjerskim pobudama”, rečeno je iz MUP-a HNK.

Prema neslužbenim informacijama do kojih smo došli on je policajcima izjavio da su mu kladionice bile meta , jer šire blud i nemoral, a odabrao je one u Fejićevoj ulici, jer mu je ta ulica „puna grijeha koje on ne može trpiti“.

Kao motiv zbog kojeg je odlučio oštetiti objekt  trgovine „Konzuma“ u ulici Gojka Vukovića  naveo je da je „izgrađen na kostima mrtvih“.

Ostavite komentar: