Pokušaj ubistva u BiH: Uhapšen muškarac osumnjičen da je ispalio nekoliko hitaca na auto

15.03.2024. | 19:53

Muškarac koji se sumnjiči da je danas ispalio nekoliko hitaca na automobil u sarajevskom naselju Kovači uhapšen je u poslijepodnevnim satima.

Kako je naglašeno, policija je uhapsila Dž. H. (29) te se nad njim trenutno provodi kriminalistička obrada.

Danas oko 12.30, PU Stari Grad je obaviještena da je došlo do upotrebe vatrenog oružja u ulici Kovači. Izlaskom na teren policijski službenici su potvrdili navode iz prijave, da je NN muškarac upotrijebio vatreno oružje, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, a na jednom vozilu je nastupila materijalna šteta. Obaviješten je tužilac KTKS koji je djelo okvalifikovao kao Ubistvo u pokušaju. Muškarca Dž. H. (29) za kojeg postoji osnov sumnje da je izvršilac ovog krivičnog djela, policijski službenici Uprave policije MUP KS su uhapsili i nad njim se provodi kriminalistička obrada. Policijski službenici nastavljaju rad na ovom predmetu, saopštili su iz MUP.

Nezvanično, osumnjičeni za napad je Džan Hukelić.

Prema saznanjima Klix, meta je bio Emir Kundo koji se nalazio u “golfu VII“. Na automobil u kojem se nalazio Kundo je pucano iz motocikla u pokretu.

Inače, Kundo (27) se ranije dovodio u vezu sa kriminalnim radnjama, konkretno sa pucnjavom koja se dogodila u ulici Ferhadija u Sarajevu 2016. godine.