Podnesen izvještaj protiv Stanivukovića: Postupio suprotno propisima Republičkog štaba

Banjalučka policija saopštila je da je danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnijela izvještaj protiv komandanta Gradskog štaba za vanredne situacije Draška Stanivukovića.

Naime, kako su naveli iz Policijske uprave Banjaluka uz navođenje inicijala, izvještaj je podnesen zbog postojanja osnova sumnje za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

“Ovo lice se sumnjiči da je 5. aprila, ispred Administrativne službe grada Banjaluka, kao komandant Gradskog štaba za vanredne situacije postupilo suprotno propisima Republičkog štaba za vanredne situacije i suprotno odrebama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

D.S. je, dodaje se u saopštenju, bio dužan i mogao biti svjestan da na taj način može uticati na odluku građana da svojim ponašanjem postupaju suprotno mjerama za suzbijanje virusa korona.

Stanivuković je povodom navedenog u četvrtak saslušan u Policijskoj upravi Banjaluka.

“Ako se teretim što sam izašao pred svoj narod, dobro onda sam kriv, ali suština je da je ovo jedan u nizu od 10 krivičnih dijela protiv mene. Ovo je politički instrumentalizovano i ovo neće proći na sudu. Ovo nije napad na gradonačelnika, već na grad Banjaluku”, kazao je Stanivuković prije pet dana nakon saslušanja u policiji.

Ostavite komentar: