Podnesen izvještaj protiv Stanivukovića: Osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja

Policija je podnijela izvještaj Okružnom javnom Tužilaštvu protiv Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke, potvrđeno je u Tužilaštvu.

Kako je za ATV potvrđeno, Stanivuković je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja i nesavjestan rad u službi.

“Krivična djela su izvršena 20.05.2021. godine kojom prilikom je osumnjičeni iskorištavajući ovlaštenja gradonačelnika Banjaluke izdao nalog da se dvije radne mašine (bager) prevezu iz kruga Odsjeka civilne zaštite Banjaluke iz naselja Rakovačke bare do ulice Save Kovačevića, te dana 28.05.2021. godine kada je izdao nalog da se započnu radovi navedenim radnim mašinama na lokaciju u ulici Save Kovačevića, iako je isti znao, odnosno bio dužan da zna da u Odsjeku civilne zaštiti nije sistematizovano radno mjesto, niti je po drugom osnovu zaposleno lice koje je osposobljeno za upravljanje radnim mašinama.

Na opisani način su prilikom angažovanja pomenutih radnih mašina angažovani radnici koji nisu osposobljeni za upravljanje takvim tipom radnih mašina, te je na taj način mogla nastupiti teža povreda prava drugog ili veća imovinska šteta”, navodi se u izvještaju.

Ostavite komentar: