Podnesen izveštaj protiv Nešića i Šljivića zbog nezakonitog postupanja i falsifikovanja isprave

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv lica čiji su inicijali N.N. i A.Š. o počinjenom krivičnom djelu nezakonito postupanje u privrednom poslovanju i falsifikovanje isprave. Kako Srna saznaje riječ je o Nenadu Nešiću i Aleksandru Šljiviću.

“Sumnja se da su lice čiji su inicijali N.N, kao odgovorno lice privrednog društva iz Banjaluke, i A.Š, kao odgovorno lice privrednog društva iz Pala, u namjeri pribavljanja protivpravne koristi za to privredno društvo potpisali i ovjerili pečatima privrednih društava, koja su zastupali, lažni sporazum”, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

U saopštenju se dodaje da je na osnovu tog sporazuma, pravno lice iz Pala je, bez sprovođenja procedure javnog nadmetanja za dodjelu koncesije, sa Vladom Republike Srpske zaključilo Ugovor o koncesiji za eksploataciju tehničkog građevinskog kamena-krečnjaka na lokaciji kod Pala.

Srna saznaje da je izvještaj podnesen protiv Nenada Nešića, nekadašnjeg v.d. direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske”, i Aleksandra Šljivića, direktora Privrednog društva “HHH” Pale.

Prema saznanjima Srne, oni su zaljučili lažni sporazum o definisanju uslova za potrebe realizacije potpisanog ugovora o rekonstrukciji regionalnog puta Lukavica-Pale, dionica Jasik-Trijangla.

Iz MUP-a Srpske i ranije su podnosili izvještaje protiv ovog preduzeća.

Ostavite komentar: