Podignuta optužnica protiv mladića: Osuo rafal iz puške po osobama u automobilu

Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona podiglo je optužnicu protiv Muharema Majstorovića (22) iz Bihaća zbog pokušaja ubistva i Aldina Majstorovića (19) iz Bihaća zbog pomaganja i nedozvoljenog držanja oružja.

Optuženima se stavlja na teret da su se 4. aprila 2022. godine, oko 23 časa, vozili automobilom kroz zaseok Dabinovac u opštini Cazin, iz kojeg je Muharem Majstorović pucao vojnom puškom M48, koju je ranije pripremio Aldin Majstorović, prema automobilu u kojem su se nalazila dvije osobe s namjerom da ih usmrti. Oštećeni, koji su prijatelji osoba s kojima je Muharem Majstorović imao loše odnose, su tom prilikom zadobili lake tjelesne povrede u vidu prostrelnih rana i povreda zbog razbijanja stakla na automobilu saopšteno je iz Tužilaštva u USK.

Istraga Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona provedena u ovom predmetu je dovela do prikupljanja iskaza 13 svjedoka, kao i više materijalnih dokaza. Osnovanost optužnice naročito je potvrđena provedenim medicinskim, balističkim, biološkim i hemijskim vještačenjem, piše Avaz.

Ostavite komentar: