Pod krinkom prosjačenja upadao u stanove i vozila: Ovo je muškarac koji je pustio psa na policajca

Alen Nuhbegović, koji se sumnjiči da je sinoć u ulici Turhanija u centru Sarajeva, pustio psa na policajce nakon saslušanja pušten je na slobodu.

Adnan Zec (43) iz Vogošće, koji je zajedno s Nuhbegovićem zatečen u provali u “golf 2”, predat je u pritvorsku jedinicu, nakon što su istražitelji utvrdili da je za njim raspisana potjernica, jer se nije odazivao na pozive suda.

Upadao u stanove i vozila

Kako saznaje Avaz, Alen Nuhbegović je poznat javnosti kao osoba koja prosi po ulicama Sarajeva. S njim u društvu uvijek je bio pas kojeg je i pustio na policajca. Nuhbegović živi u naselju Koševsko Brdo, gdje čuva i druge životinje zbog čega su se stanari bunili i pisali nadležnim institucijama. Pod krinikom prosjačanja, on je nerijetko upadao u stanove i vozila.

S druge strane, i Zec je dobro poznat organima gonjena. Poznat je po krađama i razbojništvima. Podsjećanja radi, pripadnici Jedinice za sprečavanje narušavanja javnog reda i mira u širem obimu Policijske stanice Centar patrolirajući u ulici Turhanija naišli su na dvojicu kradljivaca vozila. Njihova meta bio je “golf 2”. Ugledavši policajce Nuhbegović se sa psom dao u bijeg, dok je Zec uhvaćen na licu mjesta. Nakon kraće jurnjave, policajci su sustigli Nuhbegovića.

Zadobio lakše povrede

Izvor blizak istrazi otkrio je da je policajac izdao jasnu i glasnu naredbu da stane i preda se. U tom trenutku, Nuhbegović je pustio psa na policajce.

Policajac je, spasavajući svoju glavu i štiteći život kolege, ispalio prvo dva hica, a potom još tri. Nažalost, pas je uspio ugristi jednog policajca za nogu, zbog čega je on zatražio i ljekarsku pomoć. Kako su saopštili iz sarajevske policije, policajac je zadobio lakše povrede.

Ostavite komentar: