Po Interpolovoj potjernici Srbije: U Sarajevu uhapšene dvije osobe sa podebljim kriminalnim dosijeom

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo su u saradnji sa OSA uhapsili dvije osobe po Interpolovoj poternici iz Srbije, piše danas portal sarajevskog Avaza.

Pozivajući se na svoja saznanja, Avaz piše da su oni uhapšeni juče u zgradi Sarajevo Towera, gde su, kako se navodi, osumnjičeni iznajmili više stanova u samom vrhu ovog objekta.

Prema saznanjima Avaza, uhapšeni su Dušan Jovanović Giba i Darko Dulović. Jovanović se, navodi se, dovodi u vezu s klanom Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, ali i Darkom Šarićem.

Bojan Hrvatin, svjedok u postupku koji se vodi protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a kojima se na teret stavljaju najteža krivična djela, tokom svjedočenja u martu ove godine, iznio je niz detalja o ubistvu dvojice škaljaraca na Krfu. Alan Kožar i Damir Hadžić, ubijeni su u julu 2020. godine na Krfu, a Hrvatin tvrdi da je među egzekutorima bio i Dušan Jovanović zvani Giba sa Karaburme, čiji je brat Vuk ranjen u sačekuši ispred zgrade u kojoj je živio.

Mediji u Srbiji su objavili u novembru prošle godine da je Dušan Jovanović planirao i atentat i na Veselina Milića, načelnika beogradske policije, a sve su otkrile Sky poruke.

Dušan Jovanović, zvani Giba dovodi se u vezu s vođom “vračaraca” Nikolom Vušovićem Džonijem i saradnikom Dariom Đorđevićem Deksterom.

Dovodi se u vezu i s Darkom Šarićem. Uhapšen je i Darko Dulović.

Apelacioni sud u Beogradu je potvrdio u junu presudu Višeg suda i oslobodio Darka Dulovića optužbi za pomaganje u teškom ubistvu Siniše Milića Bosketa, koji je slovio za bliskog saradnika Luke Bojovića.

 

Ostavite komentar: