Pijan skrivio nesreću: Određen pritvor bahatom vozaču koji je udario ženu, pa zapalio vozilo

Nedeljku Dragoljiću (23) iz Banjaluke koji je osunjičen da je pijan skrivio nesreću u kojoj je od posljedica povreda preminula Branka O. (45) određen je jednomjesečni pritvor.

Ovu mjeru izrekao mu je postupajući sudija Okružnog suda u Banjaluci na prijedlog Okružnog tužilaštva.

Iz Suda je, navodeći inicijale, saopšteno da se pomenuti tereti za krivična djela ugrožavanje javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći. Pritvor osumnjičenom se računa od dana lišenja slobode i može trajati do 24. oktobra.

Ova mjera je određena iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda – uznemirenju javnosti.

Dragoljića terete da je nesreću skrivio 12. septembra kada je “golfom” udario i teško povrijedio pješaka Branku O. na  pješakom prelazu u ulici Rade radića na putu Banjaluka – Čelinac. On je u vrijeme nesreće bio pijan i u krvi je imao 0,67 promila alkohola u krvi, a vozio je bez položenog vozačkog ispita.

Nakon saobraćajne nezgode osumnjičeni se udaljio sa lica mjesta, te zapalio vozilo. Branka O. preminula je od posljedica povreda 23. septembra, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

 

Ostavite komentar: