“Pet godina čekamo ovaj dan”: Otac pokojnog Dženana nakon hapšenja u Sarajevu

Po nalogu Tužilaštva BiH službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na dvije lokacije na području Kantona Sarajevo vrše pretrese sa ciljem prikupljanja dokaza.

Na vijest o pretresima reagovali su iz grupe Pravda za Dženana Memića.

“A rekli smo vam, odustati nećemo. Ovo je tek početak”, naveli su.

Muriz Memić, otac Dženana Memića, u izjavi za N1 portal je kazao da je vjerovao Tužilaštvo BiH.

“Dočekasmo nakon pet godina. Ifet (Feraget, advokat porodice Memić) je rekao na početku ‘Murize, ovo će trajati pet godina’. Mada ovo još nije kraj, ovo je tek početak. Ja sam znao za ovo, ćutali smo, morali smo. Znao sam da će doći ovaj dan”, kazao je Muriz za N1. On je kazao da je od početka vjerovao Tužilaštvu BiH.

U razgovoru za Kliks Memić je istakao da vjeruje kako su u pitanju uhapšeni Zijo Mutap, otac Alise Mutap koja je kobne večeri bila sa Dženanom i Hasan Dupovac, tadašnji šef odsjeka MUP-a KS za saobraćajne istrage.

“Zna se o čemu se ovdje radi, da ovo ipak jeste ubistvo i ovo pokazuje da se zaista radi o ubistvu, valjalo je ovo dočekati nakon pet godina”, kazao je Muriz Memić.

Nada se da će jutrošnja hapšenja dati rezultate i u konačnom ishodu istrage o smrti njegovog sina.

“Tužilaštvo je prikupilo sve, imali smo dosta sastanaka sa Gordanom Tadić i postupajućim tužiocem, oni imaju sve podatake, i evo došao je i taj dan, da krene to”, naveo je Memić.

Ostavite komentar: