Pedofil Kenan Kršo osuđen na osam godina zatvora zbog polnog odnosa s djetetom

Kantonalni sud u Sarajevu osudio je Kenana Kršu na jedinstvenu kaznu zatvora od osam godina zbog polnog odnosa s djetetom i krivičnog djela oduzimanja djeteta, potvrdila je za Klix.ba portparol Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Kao pomagač u počinjenju krivičnog djela oduzimanja djeteta Jasmin Zunđa je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od godinu i po.

Podsjećamo, djevojčicina majka Emira Basić prijavila je nestanak 17. novembra 2017. godine oko 22:00 sata. Tvrdila je da je djevojčicu oteo muškarac koji je od ranije dobro poznat policiji po brojnim krivičnim djelima.

Kršu su 2016. godine uhapsili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zbog dovođenja u vezu s terorističkim aktivnostima. Prema saznanjima Tužilaštva BiH i SIPA-e, boravio je kratko u Siriji. Pretresom imovine pronađeno je oružje koje mu je oduzeto. Nakon ispitivanja je pušten na slobodu.

Hapšen je i u januaru 2015. godine kada je napravio incident u džamiji na Staroj Breki, kada je verbalno napao imama Muhameda Velića. Tada se s još jednom osobom pojavio u majici s logom IDIL-a. Privukao je pažnju i kada se na Baščaršiji pojavio u majici s obilježima Islamske države.

 

Izvor Foto:(Klix.ba)

 

Ostavite komentar: