“Pao” zbog ucjene teške 10.000 KM: Marko Munjiza sproveden u Okružno javno tužilaštvo

Aktivista SDS-a Marko Munjiza koji je uhapšen sinoć u Prijedoru, sproveden je u Okružno javno tužilaštvo u ovom gradu.

Podsjećanja radi, Munjiza je “pao” zbog ucjene teške 10.000 KM.

Munjiza je uhapšen nakon sprovođenja posebnih istražnih radnji, a sumnja se da je primio novac kako bi pisao protiv direktora IRB-a Dražena Vrhovca, kao i Dalibora Pavlovića, bivšeg gradonačelnika Prijedora, međutim iznos od 100.000 KM kako saznajemo, koji je dobio, vrlo brzo je i potrošio.

Ni više ni manje, aktivista SDS-a je pomenutu vrtoglavu cifru “spiskao” na kocku. Kockari kao takvi, ne shvataju da je gubitak pravilo u tom svijetu, pa tako posežu za novim izvorom primanja.

Nakon toga, Munjiza se obratio pomenutom direktoru i pokušao da od njega iznudi novac uz izgovor da će prestati da ga napada na društvenim mrežama, pri tom ispričavši mu o novcu koji je ranije dobio kao i nalogu da ga kleveće.

Kako se saznaje, tražio je istu cifru koju je ranije primio. Nakon što je pokušao da iznudi 100.000 KM, utvrdivši da se radi o velikom iznosu novca, zatražio je da mu se isplati kapara u iznosu 10.000 KM.

Vrhovac se obratio policiji, a kompletnom istragom rukovodilo je Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru.

Odmah po prijavi, sprovedene su posebne istražne radnje u kojima je korišteno 10.000 maraka označenih novčanica koje je na kraju preuzeo Munjiza, nakon čega je uhapšen.

Da stvar bude gora, prilikom pretresa Munjizinog objekta u naselju Pećani, pronađeni su i glasački listići, piše ATV.

Ostavite komentar: