Pao u Banjaluci: Škaljarac koristio lažnu ličnu kartu iz Slovenije

19.08.2021. | 14:26

Miloš Božović, državljanin Crne Gore iz Cetinja koji je uhapšen u Banjaluci na osnovu potjernice raspisane zbog ubistva i koji se povezuje sa “škaljarskim klanom”, prijavljen je Tužilaštvu BiH zbog sumnje da je nabavio i koristio lažnu liču kartu izdatu u Sloveniji, saznaju “Nezavisne”.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koje je protiv njega podnijelo izvještaj, saopšteno je da M.B. sumnjiče za organizovani kriminal, falsifikovanje isprave i neovlašteno korištenje ličnih podataka.

“Postoji sumnja da je M.B. od neutvrđenog dana do 17. jula, na području BiH, po prethodnom dogovoru sa njemu poznatim licem ili više njih u sastavu organizovane kriminalne grupe, pribavio falsifikovanu ispravu izdatu od nadležnog organa. Osumnjičeni je potom falsifikovanu ličnu kartu upotrijebio u pravnom saobraćaju, neovlašteno koristeći lažne podatke na njoj”, navodi se u saopštenju.

Božović je uhapšen 17. jula u Banjaluci na osnovu potjernice koja ga tereti zbog učešća u ubistvu Nikšićanina Ranka Vuletića. Nakon ispitivanja predat je u Sud BiH koji mu je odredio ekstradicioni pritvor

Tada je uhapšen inspektor MUP-a RS Mladen Milovanović (37) zvani Mili zbog sumnje da je pomagao Božoviću nakon učinjenog krivičnog djela, odnosno da mu je pomogao u skrivanju.

Milovanović je u zatvoru proveo mjesec dana i nedavno je pušten uz mjere zabrane. Mjere predviđaju zabranu napuštanja boravišta, grada Banjaluke uz privremeno oduzimanje putnih isprava, i uz zabranu izdavanja novih putnih isprava.

Osim toga Milovanoviću se zabranjuje korištenje lične karte za prelazak državne granice i obavezan je da se svaka tri dana javlja Policijskoj stanici Banjaluka-Centar.