“Pao” na granici! Uhapšen Austrijanac tražen zbog veze sa ubijenim u Banjaluci

Granična policija BiH na prelazu Šepak uhapsila je državljanina Austrije Ramu R. (47), saznaje Srpskainfo.

MUP RS raspisao je potragu za Austrijancem zbog njegovih veza sa Nebojšom Čubrilovićem koji je ubijen u centru Banjaluke u oktobru 2015. godine. Čubrilovića je ubica sačekao skriven u mraku, čekajući da žrtva parkira automobil ispred iznajmljenog stana u Gundulićevoj ulici, a zatim mu je ispucao tri hica u leđa i pobjegao. Ovo ubistvo još uvijek nije rasvijetljeno.

“Ramo R. je tražen kako bi se saslušao u svojstvu svjedoka i potraga je još ranije raspisana za njim. Navodno je poznavao ubijenog Čubrilovića i bio s njim cimer u zatvoru”, objasnio je izvor iz policije.

Čubrilović je nekoliko mjeseci uoči likvidacije u Banjaluci izbjegao hapšenje u velikoj akciji slovenačke policije protiv 29 osumnjičenih za međunarodno krijumčarenje stotina kilograma kokaina.

U početku se sumnjalo da se krije u Hrvatskoj, ali se ipak sklonio u BiH, na osnovu dvojnog državljanstva BiH i Slovenije. Slovenački mediji pisali su da je Čubrilović osumnjičen da je u septembru 2014. godine učestvovao u organizovanju transporta više stotina kilograma kokaina iz Brazila u Evropu, vrijednog 10 do 20 miliona evra.

Kokain je brodicom, dopreman za Evropu, iz Francuske Gvajane , preko Avra u Francuskoj do Slovenije. Kada im je na pučini, zbog opterećenja, pukao jarbol, posada je u strahu od otkrivanja droge, kokain bacila u more, a dio su zakopali na plaži kod Rima.

Narkogrupa zaustavljena je na slovenačoj granici, gdje je zaplijenjeno 20 kilograma kokaina, vrijednog 900.000 evra. To je i bio dokaz na suđenju u Kranju. Do narkodilera, policija je došla uz pomoć insajdera, bivšeg saučesnika grupe.

Čubrilović je prvo bio osuđen na dvije i po godine zatvora, ali mu je kazna umanjena na godinu i po. Vođa grupe bio je Milanko Sredić, koji je osuđen na 13, dok su ostali članovi dobili ukupno 38 godina zatvora.

U presudi je navedeno da su iz Brazila u Evropu prokrijumčarili 100 kilograma čistog kokaina, koji su preprodavali u Italiji i Francuskoj. Nakon presude, odbrana nije imala komentar. Čubrilović je uspeo da umakne slovenačkoj policiji, ali izgleda ne i mafijašima, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar: