“Pao” na granici: Državljanin BiH uhapšen zbog šest raspisanih potraga

Službenici Jedinice granične policije Gradiška uhapsili S.H. (1995.), državljanina Bosne i Hercegovine. 

Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim raspisano šest potraga te da ga potražuju Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnih djela „krađa“ (2) i Opštinski sud u Tuzli radi izdržavanja kazne zatvora (3) i krivčnog djela „teška krađa“.

Kontrolisan je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Gradiška i predat službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Posavskom kantonu.

Dan ranije, 9. decembra 2020, službenici ove jedinice su prilikom ulaska u našu zemlju, takođe na prelazu Gradiška, lišili slobode D.C. (1989.) jer je ustanovljeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu zbog krivičnog djela „krađa“. Državljanin BiH i Republike Srbije je predat službenicima MUP-a RS.

Službenici JGP Zvornik, 10. decembra 2020, lišili su slobode D.Z. (1985.), nakon što je prilikom graničnih provjera utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontrolisan na izlasku iz BiH na prelazu Karakaj. Predat je službenicima Sudske policije Zvornik.

Ostavite komentar: