Pancir i šljem na glavi: Objavljene prve fotografije Darka Eleza koji je izručen BiH FOTO

Darko Elez stigao je u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine. Aktivnosti su realizovane u koordinaciji Tužiteljstva BiH sa partnerskim institucijama Srbije.

Elez je u večernjim satima helikopterom izručen iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.
“Aktivnosti su u Bosni i Hercegovini, realizovali MUP RS, Sudbena policija BiH i Agencija za istrage i zaštitu-SIPA. Nakon izručenja, Elez je uz visoke mjere sigurnosti transportiran u kompleks pravosudnih institucija BiH, gdje će biti predat postupajućem tužiocu Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Nakon ispitivanja osumnjičenog, tužilac će se odrediti o daljim aktivnostima. Izručenje osumnjičenog Elez Darka realizovano je zajedničkim radom i dobrom saradnjom institucija Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, uz koordinaciju međunarodne organizacije Interpol. Tužilaštvo BiH zahvaljuje se svim institucijama koje su učestvoale i dale podršku u realizaciji ove akcije”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Kako se može vidjeti na fotografijama, koje je medijima ustupilo Tužilaštvo BiH, na sebi je imao pancire te šljem na glavi.
Darko Elez, jedan je od optuženih u okviru predmeta “Lutka” u kojem su optuženi procesuirani za ubistva, pokušaje ubistva, pljačke transporta novca i druga kaznena djela, dok je optuženi Elez bio nedostupan, a takođe, Tužilaštvo BiH radi na opsežnom predmetu organizovanog kriminala koji se odnosi na osumnjičenog Eleza i druge osobe koje su pod istragom zbog teških krivičnih djela organiziranih ubojstava, iznuda i drugih krivičnih djela na području Istočnog Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Ostavite komentar: