Paljanina brutalno pretukli: Poznati kriminalci uhapšeni zbog pokušaja ubistva

30.11.2023. | 10:18

Miloš Obradov i Stefan Samardžija iz Pala, poznati kriminalci, uhapšeni su zbog sumnje da su pokušali da ubiju sugrađanina koga su brutalno pretukli, udarajući ga šakama, nogama, ali i betonskom pločom!

U PU Istočno Sarajevo navode da je pretučeni zadobio povrede opasne po život i hospitalizovan je u Bolnici ”Srbija” u Istočnom Sarajevu. Motiv sukoba se istražuje, a nezvanično saznajemo da je žrtva pretrpila veoma teške povrede budući da je udaran betonskom pločom, teškom oko 30 kilograma.

”M.O. i S.S. iz Pala uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivično djelo pokušali ubistva, tako što su fizički napali lice i nanijeli mu povrede opasne po život”, navode u PU Istočno Sarajevo.

Dodaju da su uviđaj na licu mjesta izvršili policijski službenici u prisustvu dežurnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštvu Istočno Sarajevo.

”Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni će biti predati tužiocu OJT Istočno Sarajevo u dalju nadležnost”, navode u policiji.

Obradov i Samardžija imaju bogat kriminalni dosije i dovodili su se u vezu sa planiranjem ubistva Damira Ostojića Šijana, koji je izrešetan 5. septembra 2018. godine u Banjaluci. Zbog tog slučaja obojica su mjesecima bili u pritvoru iz kojeg su pušteni u nedostatku dokaza, a u međuvremenu je protiv njih obustavljena istraga za taj zločin.

Obojica operativno važe za članove automafije sa Pala, u istrazi Šijanovog ubistva dovođeni u vezu sa krađom ”škode oktavije” koja je korištena u ubistvu, te krađom registarskih oznaka koje su postavljene na to vozilo. ”Oktavija” je nakon zločina pronađeo zapaljeno u selu Šešići kod Gornje Piskavice, piše ATV.