“Pali” na graničnim prelazima: Pet osoba uhapšeno prema potragama

Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo danas su, na letu iz Berlina, uhapsili državljanina BiH čiji su inicijali V.A. (27) za kojim je MUP Kantona Sarajevo raspisao potragu zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave.

Ovio lice predato je službenicima MUP-a Kantona Sarajevo, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Prethodno, 20. juna, službenici ove jedinice na letu iz Istanbula uhapsili su slobode S.P. (37), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Opštinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela teške tjelesne povrede.

I ovaj državljanin BiH predat je službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Službenici Jedinice Granične policije BiH Gradiška 21. juna uhapsili su slobode M.K. (62) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjaluci zbog krivičnog djela oštećenje povjerilaca.

Ovo lice kontrolisano je na ulasku u BiH na prelazu Gradiška i predato je službenicima Okružnog centra sudske policije Banjaluka.

Dan ranije, službenici ove jedinice su prilikom izlaska iz BiH uhapsili E.G. /25/, jer je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Bugojnu zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Ovo lice predato je službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Službenici Jedinice Granične policije BiH Gorica, 21. juna lišili su slobode B.H. (49), jer je utvrđeno da je za njom MUP Kantona Sarajevo raspisao potragu zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave.

Ova državljanka BiH kontrolisana je na izlasku iz BiH na prelazu Gorica i predata je službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Ostavite komentar: