Pali “domišljati” prevaranti! Policiji dali lažne podatke, kazne stizale pogrešnoj osobi

Pet prevaranata identifikovano je u Gradišci, a oni se terete za krađu identiteta jedne osobe koja živi u inostranstvu.

Naime, kako je saopšteno iz policije oni su falsifikovali podatke zbog kojih je policija prekršajne naloge slala osobi koja ih nije počinila.

Oni se se sumnjiče za krivična djela falsifikovanje isprave, navođenje na ovjeravanje netačnog sadržaja i neovlašteno korištenje ličnih podataka.

“Policijskoj upravi 8. 4. 2021. godine, oštećeni je prijavio da su mu na kućnu adresu stigli prekršajni nalozi, a u vezi izvršenih prekršaja u saobraćaju, te da isti navedene prekršaje nije počinio jer je u vrijeme izvršenja prekršaja boravio u inostranstvu”, saopštili su iz policije.

Operativnim radom policijskih službenika utvrđeno je da su N.M, D.Z, S.Z. i A.V. svi iz Gradiške po dobijenim obavijestima o počinjenim prekršajima u saobraćaju upisivali generalijske podatke oštećenog, a koje su prethodno dobili od lica D.V. iz, te na taj način pokušali izbjeći prekršajne sankcije.

O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri protiv istih dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, piše Avaz.

Ostavite komentar: