Otac teško zlostavljao maloljetnu kćerku: Osuđen na samo sedam godina zatvora

Otac monstrum D.J. osuđen je u Okružnom sudu Banjaluka na jedinstvenu kaznu od sedam godina zatvora zbog teškog zlostavljanja maloljetne kćerke.

Slučaj do danas ne bi ni bio otkriven da nije bilo nevjerovatne hrabrosti djevojčice (14), koja se pod okriljem noći iskrala iz kuće i pobjegla od zlostavljača.

U presudi se navodilo da je zlostavljanje trajalo u periodu od 20. maja do 24. juna 2021. godine. Otac monstrum osuđen je i zbog toga što je kćerki davao “džoint” kako bi se opustila, a  kasnije joj je drogu davao gotovo svakodnevno.

Hrabra djevojčica je živjela u porodičnom domaćinstvu sa ocem i bratom, ali bez majke, koja je, kako bi prehranila svoju djecu, morala otići da radi u inostranstvo.

Prijava o nasilju u porodici nije bilo, ali su postojale sumnje, koje su kulminirale u junu prošle godine, piše Srpskainfo.

Cijeli plan spasavanja iz ruku zlostavljača djevojčica je napravila s majkom.

Naime, kritične noći poslala je poruku majci u kojoj je napisala samo jednu riječ “Mama!”, a nakon toga je uslijedio gotovo nevjerovatan plan spasavanja djevojčice, kako je otac, koji je sve vrijeme držao na oku, ne bi primjetio.

Otežavajuća okolnost po djevojčicu bilo je i što je njen otac u kući imao naoružanje.

Učenica osnovne škole u Banjaluci poslala je majci jednostavnu poruku u kojoj je pisalo „Mama!“, što je majci bio dovoljan znak da shvati kako se sa njenom kćerkom dogodilo nešto strašno, te da je hitno mora izvući na sigurno.

To strašno u stvari je bio zadnji čin zlostavljanja od strane oca, koji je, zahvaljujući brzoj reakciji policije i nadležnih stručnih službi, uhapšen.

Plan

Nakon primljene poruke, majka djevojčice se odmah javila kćerki i do najsitnijih detalja objasnila na koji način neopaženo da izađe iz kuće, kako zlostavljač ne bi posumnjao šta se dešava.

Majka je djevojčici savjetovala da sačeka dok otac zaspi, pa da kroz prozor izađe iz kuće.

Prije toga je kćerki savjetovala da ništa ne govori mlađem bratu, za kojeg je utvrđeno da nije bio žrtva zlostavljača, piše Srpskainfo.

Uoči bijega iz porodičnog doma djevojčica je pozvala policiju kako se ne bi dogodilo da je otac naknadno uhvati.

Policija je odreagovala pravovremeno i krenula na navedenu lokaciju. Djevojčica je, nakon poziva, sjela na bicikl i pobjegla u mrak.

Ostavite komentar: