Otac monstrum greškom pušten na slobodu: Strašan propust banjalučkog tužilaštva šokira

Otac monstrum N.P. iz Potkozarja koji je prošle godine uhapšen zbog seksualnog zlostavljanja maloljetne kćerke (14) pušten je na slobodu, jer je banjalučko tužilaštvo “zaboravilo” zatražiti produženje pritvora, saznaje Srpskainfo.

Osumnjičeni je uhapšen u avgustu prošle godine, nakon što je imao seksualni odnos sa kćerkom ometenom u razvoju.

Šokantan slučaj dogodio se u porodičnoj kući u Potkozarju. Istragom je utvrđeno da je zlostavljanje trajalo duži vremenski period i to kada bi nesrećna djevojčica koja je bila smještena u hraniteljsku porodicu dolazila kod svojih roditelja. Otac monstrum bi odvodio kćerku u spavaću sobu, gdje ju je skidao, a zatim imao seksualni odnos.

Izvor Srpskainfo iz pravosuđa otkriva da nikome nije jasno zbog čega tužilaštvo nije zatražilo produženje pritvora osumnjičenom za teško krivično djelo.

“Nije jasno ni zašto još uvijek tužilaštvo nije podiglo optužnicu u konkretnom slučaju, a najvjerovatnije se radi o klasičnom nemaru”, izjavio je izvor Srpskainfo.

U skladu sa Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske, osumnjičeni je mogao još mjesec dana provesti u pritvoru do podizanja optužnice, ali nemar banjalučkog tužilaštva je doveo do toga da otac monstrum bude pušten na slobodu, iako postoje čvrsti dokazi da je izvršio teško krivično djelo.

Ostavite komentar: