Osumnjičeni za računarske prevare: Posnesene krivične prijave protiv državljana BiH

Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije podnijeli su krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju protiv državljana BiH čiji su inicijali B.R. (26) i K.Ž. (24) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo računarska prevara na štetu dva fizička lica iz Crne Gore u iznosu od 1.917 evra.

Sumnja se da su B.R. i K.Ž. izvršili ovo krivično djelo tako što su klonirali bankovne kartice sa kojih su vršili plaćanje na POS terminalima van Crne Gore, saopšteno je iz crnogorske Uprava policije.

Službenici Sektora su u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Ulcinju i kancelarijom Interpola u Podgorici identifikovali lica i protiv njih podnijeli krivičnu prijavu.

Osim toga, podnijeta je i krivična prijava Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu protiv državljanina Francuske čiji su inicijali F.P.E. (72) zbog sumnje da izvršio krivično djelo računarska prevara na štetu jednog fizičkog lica iz Crne Gore u iznosu od 7.746 evra.

Navedeno krivično djelo je izvršeno tako što je oštećeno lice sa osumnjičenim licem stupilo u kontakt posredstvom društvene mreže, u cilju dobijanja kreditnih sredstava u iznosu od 3.000 evra.

Nakon ostvarene komunikacije, oštećena je dovedena u zabludu tako što je u dužem vremenskom periodu, a po prethodno datim istrukcijama, uplaćivala novčana sredstva koja su predstavljena kao neophodna za obradu kredita.

Ostavite komentar: