Osumnjičeni da su oštetili Mikrofin osiguranje za pola miliona KM

Uprava kriminalističke policije MUP Republike Srpske podnela je juče izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv direktora Mikrofin osiguranja Željka Pene i još dvije osobe zbog sumnje da su počinili zloupotrebu službenog položaja “tešku” 585.000 maraka.

Osim Željka Pene, izvještajem su obuhvaćeni još i Ognjen Kajtez i Nedeljko Mitrović.

Prema navodima iz izvještaja MUP RS, Pena se sumnjiči da je u svojstvu direktora Mikrofin osiguranja a.d. Banjaluka od januara do septembra 2018. godine na osnovu ugovora o reklami sa nepostojećim pravnim subjektima potpisao naloge za prenos novčanih sredstava na ime fizičkih osoba.

Kajtez se sumnjiči da je sačinio sporne fakture, te lično podizao novčana sredstva sa računa i na taj način za sebe protivpravno pribavio imovinsku korist u iznosu od 585.000 KM.

Nedeljko Mitrović se kako navode iz MUP RS, sumnjiči da je kao regionalni menadžer i odgovorna osoba Mikrofin osiguranja a.d. iz Banjaluke za regiju Bijeljine, pribavljao i dostavljao akcionarskom društvu Rješenja o registraciji pravnih subjekata neistinite sadržine, jer isti nisu bili upisani u sudski registar nadležnih sudova.

 

Izvor:(SrpskaInfo)Ostavite komentar: