Osumnjičena četvorka iz Banjaluke: Oštetili firmu za više od 680.000 KM

Banjalučka policija podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv lica čiji su inicijali D.K, I.J, B.D. i J.P. zbog nezakonitog postupanja u privrednom društvu i oštećenja povjerilaca.

Lice D.K. se sumnjiči da je u avgustu 2020. godine kao direktor akcionarskog društva nezakonito raspolagalo nekretninama akcionarskog društva i onemogućilo ostvarivanje prava akcionara na otkup akcija po osnovu nesaglasnosti, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

To je učinilo, kako se sumnja, na način da je u namjeri da nanese štetu povjeriocu – društvu sa ograničenom odgovornošću potpisalo odluku o prodaji nekretnina koje su bile predmet sudskog izvršenja po tužbi povjerioca.

Ovo lice je dalo punomoć licu B.D. da potpiše ugovor o nepokretnosti bez odluke skupštine akcionarskog društva.

Time je društvu sa ograničenom odgovornošću onemogućena naplata na nekretninama koje su bile predmet spora i pričinjena materijalna šteta u iznosu od 681.677KM, a akcionarima navedenog društva materijalna šteta u neutvrđenom iznosu.

Lice I.J. se sumnjiči da je kao direktor firme iz Banjaluke dao punomoć radniku J.P. da potpiše ugovor o kupoprodaji nekretnina akcionarskog društva koje su bile predmet sudskog izvršenja, a navedena firma ga nije realizovala, odnosno nekretnine nije platila, čime je omogućeno pribavljanje navedene protivpravne imovinske koristi akcionarskom društvu.

Ostavite komentar: