Osumnjičen za stravično ubistvo u Srbiji: Da li je Lovrenović nakon zločina pobjegao u BiH?

Odbjegli Milivoje Lovrenović (50) iz Gradiške, koji je osumnjičen za ubistvo Strahinje Stojanovića (30) prije desetak dana u Novom Beogradu, najvjerovatnije nakon zločina nije pobjegao u BiH, pokazuju dosadašnja saznanja policijskih agencija BiH.

Kako Nezavisne nezvanično saznaju, kolegama u Beogradu pomaže policija RS, koja je uključena u istragu, ali zasad ništa ne ukazuje na to da se osumnjičeni krije u BiH.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, policija je protiv njega podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo.

Lovrenović ima državljanstvo BiH i Srbije pa je u toku raspisivanje međunarodne potjernice u saradnji s drugim državnim organima.

Podsjećanja radi, Stojanović je ubijen 13. septembra u ekspoloziji automobila, dok je s njim u vozilu bila njegova partnerka, državljanka Kolumbije.

Tada su mu amputirane obje noge i on je nedugo zatim podlegao povredama u Urgentnom centru. Prema pisanju srpskih medija, identitet osumnjičenog za ovaj zločin utvrđen je antropološkim vještačenjem i komparativnom metodom tragova koji su izuzeti s lica mjesta.

Osumnjičeni je odranije poznat policiji i dovođen je u vezu s više krivičnih djela. Takođe, prema nezvaničnim saznanjima, vlasnik je i nekoliko ugostiteljskih objekata u Gradišci.

Medijima je poznat i po snimku koji je objavio na društvenim mrežama kako hoda ulicom i puca iz dva pištolja jer mu se taj dan rodio unuk. Ranijih godina Lovrenović je privođen i zbog podmetanja eksploziva u kući u Banjaluci. Takođe je dovođen u vezu s prebijanjem muškarca koji je kasnije ubijen, te s brojnim drugim krivičnim djelima, ali nije dalje procesuiran.

Kako se sumnja, navodno je kobnog dana u jutarnjim časovima iz stana na Vračaru otišao električnim biciklom do podzemne garaže u Novom Beogradu, gdje je na Stojanovićev automobil postavio improvizovanu eksplozivnu napravu na donji dio ispod vozačevog sjedišta. Zatim je, navodno, vozeći bicikl daljinski aktivirao napravu istog dana oko 12 časova. Od teških povreda Stojanović je ubrzo podlegao.

Ostavite komentar: