Osuđenik poslao pismo iz zatvora: Dobio sam 12 godina robije, a moj saučesnik je na slobodi

Redakciji Dnevnog avaza obratio se pismom iz KPZ-a Zenica osuđenik Armin Mahmić, koji izdržava kaznu zatvora od 12 godina zbog teškog razbojništva.

Muškarac kojeg je 13. maja prošle godine u Zenici pretukao i ukrao mu 1.000 KM sedam dana poslije napada podlegao je u bolnici.

Listing poziva

Mahmić u svom pismu ne krije ogorčenje sudskim procesom koji je održan u Kantonalnom sudu Zenica, jer je, kako kaže, on osuđen, a njegov saučesnik A. K. se izvukao. Napisao je da ga niko od svjedoka nije ni spomenuo osim A. K, koji je kazao da nije bio na licu mjesta i da je pretpostavio da je Mahmić otišao da opljačka čovjeka.

“Rekao sam na sudu da smo bili 10 do 15 metara od čovjeka i da ga je on udario jednom, gdje je pao i ja sam ga zaustavio da ga više ne tuče. Listing poziva je bio u moju korist, jer je on tvrdio da nismo bili u kontaktu. Meni nije jasno kako je on oslobođen, a zajedno je sa mnom bio u djelu, zajedno smo sve uradili, a on je oslobođen svega i ostao je svjedok. Tvrdim da me on u sve uvalio”, piše Mahmić, nadajući se da će Vrhovni sud FBiH uvažiti njegovu žalbu.

Policija je nakon napada 13. maja prošle godine utvrdila da se Mahmić oko 23 sata, nakon što je Z. M. napustio ugostiteljski objekt u alkoholizovanom stanju, uputio za njim, stigao ga u ulici pored Doma zdravlja, zadao mu nekoliko udaraca pesnicom u glavu, nakon čega je oštećeni pao na tlo. Žrtva je prilikom pada udarila glavom o beton, a Mahmić mu je zadao još nekoliko udaraca, nakon što mu je ukrao novac.

Pratio žrtvu
Armin Mahmić se nalazio u istom kafiću gdje je bio i preminuli Z. M. Uočio je da ima novca, čekao da izađe iz objekta, a potom ga pratio do pogodne lokacije da ga napadne. Tom prilikom mu je ukrao 200 eura, 226 švicarskih franaka te neutvrđen iznos novca u markama, ukupno oko 1.000 KM.

Ostavite komentar: