Orahova kod Gradiške: Pas jeo dijelove tijela mrtvog vlasnika

05.01.2019. | 18:35

Mještani sela Orahova već danima u nevjerici prepričavaju stravičan slučaj koji je zadesio ovo mjesto nadomak Gradiške, a kakav ne pamte ni oni najstariji, saznaje Srpskainfo.

Osim mještana u šoku i nevjerici zbog onoga što su vidjeli, ostali su i inspektori Policijske uprave Gradiška.

Mještani su za Srpskainfo ispričali da je sve bilo uobičajeno dok se njihovom 48-ogodišnjem komšiji nije izgubio svaki trag.

– Znali smo da komšija ima psa u kući, ali niko nije ni pomislio šta je taj pas u stanju učiniti, ali ipak je u pitanju životinja i njen nagon za preživljavanjem – ispričao je mještanin Orahove koji je zamolio da mu ne navodimo ime.

Istovremeno, komšiju, koji se danima nije pojavljivao u mjestu, na telefon je uzaludno pokušavao dobiti i njegov brat koji živi u inostranstvu.

– Sve to je bilo dovoljno da se obavijesti policija, a kada su provalili vrata porodične kuće prizor je bio užasan – prisjetio se mještanin.

Kao u filmovima strave

Izvor Sprskainfo iz istrage otkriva da su policajci o slučaju obaviješteni krajem prošle godine, a da je nakon prijave da se vlasnik danima ne pojavljuje u mjestu, u kuću četrdesetosmogodišnjaka odmah upućena policijska patrola.

– Prvo su pokucali na vrata, a kada se niko nije javljao, vrata su otvorena i tada se mogao osjetiti užasan smrad. Sve je upućivalo na to da je u kući leš, ali tek kada su policajci ušli u prostoriju u kojoj je pronađeno beživotno tijelo uslijedile su scene koje se rijetko kada viđaju u životu, osim u filmovima strave i užasa – ispričao je izvor iz istrage.

Beživotno tijelo vlasnika kuće ležalo je nepomično, a u njegovoj blizini bio je pas.

Povrede na beživotnom tijelu upućivale su na višestruke ugrize, ali u prvim trenucima nije se mogao utvrditi tačan uzrok smrti.

Prirodna smrt

Daljom istragom i ljekarskim pregledom potvrđeno je da je 48-ogodišnjak preminuo prirodnom smrću, te da su povrede na tijelu, odnosno ugrizi, nastale nakon smrti.

– Pas je nakon smrti nesrećnog čovjeka, svog vlasnika, počeo da jede njegove dijelove tijela kako bi se prehranio. Scene su bile užasne i kod svakog normalnog čovjeka bi izazvale osjećaj mučnine – dodao je izvor iz istrage.

Iz Policijske uprave Gradiška juče su izjavili da su uviđaj nakon pronalaska beživotnog tijela u mjestu Orahova kod Gradiške obavili službenici Odeljenja kriminalističke policijske Policijske uprave Gradiška.

– Uviđaj je obavljen u prisustvu mrtvozornika i tada je konstatovano da nema elemenata krivičnog djela – saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Pas “uspavan”

Izvor Srpskainfo iz policije potvrdio je da je nakon slučaja u mjestu Orahova kod Gradiške “uspavan” pas 48-ogodišnjeg vlasnika koji je preminuo u mjestu Orahova kod Gradiške.

– Nakon svega donesena je odluka da se pas uspava, što je i učinjeno – dodao je izvor.