Optužen za pokušaj ubistva: Pucao u čovjeka jer je preko njegove zemlje prevozio drva

29.07.2020. | 13:33

Mlađan Tubin iz (65) Volara kod Prijedora uhapšen je zbog sumnje da je hicem iz pištolja ranio mještanina Duška Grbića (32), kada je preko njegove zemlje juče prevozio drva.

Incident se desio oko 16.55 časova kada je, kako Nezavisne saznaju, nakon kraćeg verbalnog sukoba Grbić upucan u stomak.

Osumnjičeni Tubin ubrzo je uhapšen i na teret mu se stavlja pokušaj ubistva.

Povrijeđeni muškarac je zbrinut u bolnici “Doktor Mladen Stojanović”, operisan i van životne opasnosti.

Tubina su uhapsili pripadnici Jedinice žandarmerije PU Prijedor i slučaj je okvalifikovan kao ubistvo u pokušaju.

Stevo Tomčić, zamjenik načelnika Policijske uprave Prijedor rekao je na konferenciji za medije u Prijedoru da je slučaj policiji prijavljen u popodnevnim časovima.

Ranio sugrađanina: Uhapšen Prijedorčanin koji je osumnjičen za pokušaj ubistva

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Prijedor i policijski službenici PU Prijedor.

Po naredbi tužioca, kako je naveo, izvršen je pretres prostorija koje koristi osumnjičena osoba i tom prilikom je nađeno oružje kojim je izvršeno pomenuto krivično djelo.

Tomčić je rekao da se vjeruje da je motiv lične prirode i da je u pitanju bila svađa koja je prerasla u upotrebu oružja.

Naveo je da policijski službenici pod nadzorom dežurnog tužioca nastavljaju sa aktivnostima na kompletiranju i dokumentovanju navedenog i nakon toga će osumnjičeni, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ubistvo u pokušaju, biti predat u nadležnost postupajućeg tužioca Tužilaštva u Prijedoru.