Opšta pometnja! Gradonačelnik se opet oglasio: Nisam u bjekstvu, proganja me osovina zla SDA

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović ponovo se oglasio na svom Facebook profilu.

Tvrdi da nije u bjekstvu i da se javio istražiocima.

“Nisam u bjekstvu, stalno sam bio dostupan organima. Bio sam na službenom putu i čim sam se uvjerio u ovu spektakularno pripremljenu i organizovanu akciju SDA medija i kriminalnih struktura SDA i tužilaštva, odlučio sam dobrovoljno pristupiti na razgovor sa istražiocima. Da sam imao bilo kakav poziv, kao legalista odmah bih se odazvao pozivu suda, tužilaštva, kako sam to radio tokom ovih pet godina koliko me proganja osovina zla”, napisao je Kasumović.

Ponovo tvrdi da je ovo “izvedeno politički koordinirano od strane SDA, njenih novinara i medija, dijelova tužilaštva”.

“Ja sam Zlatni ljiljan, hrabar i odlučan čovjek koji se suprotstavio nasilju nad građanima i državom Bosnom i Hercegovinom koja nije i neće biti privatna država, nego mjesto pod suncem za sve njene građane i narode. Izražavam negodovanje zbog pokušaja maltretiranja moje porodice, mojih saradnika i svih dobronamjernih građana Zenice”, napisao je Kasumović.

Podsjećanja radi, na području Zenice od jutros se provodi akcija Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), čija je meta, između ostalih, i gradonačelnik Fuad Kasumović.

Kako piše “Klix.ba”, uhapšeno je nekoliko osoba, dok Kasumović nije pronađen na adresi stanovanja niti je dostupan na telefon, kao ni njegova saradnica.

Ostavite komentar: