Oprezno za volanom! Naredna četiri dana pojačana kontrola svih učesnika u saobraćaju

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ sprovodiće od sutra do ponedjeljka, 9. avgusta, akciju kontrole vozača u Republici Srpskoj, s posebnim akcentom na vožnju pod dejstvom alkohola, opojnih droga i psihoaktivnih lijekova.

Policijski službenici će organizovati kontrolne punktove i kontrolisati i sva druga eventualna kršenja zakonskih odredbi, kao što je prevoz djece u vozilu bez sjedalice, nekorištenje bezbjednosnog pojasa na prednjem i zadnjem sjedištu, korištenje mobilnog telefona u vožnji i druge.
Kontrola će se obavljati po takozvanom modelu lijevak, a po principu nulte tolerancije. U dana izvođenja akcije biće angažovani i službeni presretači, i to upravo na kritičnim pravcima širom Srpske, saopšteno je iz MUP-a.
Akcija se sprovodi u okviru kampanje “Vozi oprezno – putuj bezbjedno”, a s ciljem smanjenja broja poginulih lica u saobraćajnim nezgodama.
Iz MUP-a podsjećaju da je u julu u saobraćajnim nesrećama širom Srpske poginulo 14 osoba, a u prva tri dana avgusta njih četiri.
MUP apeluje na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače, da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju na putevima, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Ostavite komentar: