Opasni dvojac u bjekstvu! Potjernica za Živkovićem i Korićem zbog brutalnog ubistva 2015. godine

Sarajevska policija raspisala je zbog ubistva potjernice za Aleksandrom Živkovićem zvanim Sale i Safetom Korićem alias Safetom Ljaljkom.

Njih su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zvanično osumnjičili za  ubistvo Adnana Salčina koji je 2. marta 2015. godine brutalno likvidiran u sarajevskom naselju Mojmilo.

Ova policijska agencija je krajem 2018. godine, nakon višegodišnje istrage, dostavila Tužilaštvu Kantona Sarajevo izvještaj protiv ove dvije osobe koje su u bijegu.

Kako je Avaz ranije pisao, SIPA sumnjiči Živkovića, koji je državljanin Srbije, kao direktnog izvršioca, a Korića, državljanina BiH i Srbije, kao njegovog pomagača.

Korić je, navodno, pomogao Živkoviću da se sakrije nakon ubistva Salčina, nakon čega su obojica napustila BiH. Korić je, navodno, sakrio i Živkovićev pištolj i automobil.

Podsjećamo da je Salčin ubijen u automobilu na Mojmilu usred dana, kad je ubica ispalio dva hica iz pištolja, od kojih je jedan pogodio Adnana u ruku, a drugi mu je prošao kroz prsa.

Na vozilu u kojem je ubijen Salčin nije bilo tragova razbijenog stakla pa sve upućuje na to da je ubica prišao dok je vozilo stajalo na raskrsnici i kroz otvoren prozor upucao Salčina.

Ostavite komentar: