Okupljanja i nakon fajronta! Racija “uhvatila” oko 100 ljudi u banjalučkoj roštiljnici

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka zatekli su u ugostiteljskom objektu, koje je radilo posije radnog vremena, stotinak lica, čime je prekršena odluka Republičkog štaba za vanredne situacije.

Policajci su u subotu, 12. septembra, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, uočili da ugostiteljski objekat vlasništvo lica čiji su inicijali T.S. iz Banjaluke radi poslije radnog vremena, te tom prilikom u istom zatekli oko sto lica, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

O navedenom je obaviještena komunalna policija, koja je preduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kao i Republička uprava za inspekcijske poslove.

O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da je riječ o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, te da se izvještaj o počinjenom krivičnom djelu dostavi u redovnoj proceduri.

Službenici Policijske stanice Laktaši zajedno sa zdravstvenim i tržišnim inspektorima na području opštine Laktaši juče su izvršili raciju u tri ugostiteljska objekta, u cilju kontrole poštovanja propisanih mjera Republičkog štaba za vanredne situacije, kao i evidentiranja i sankcionisanja počinilaca krivičnih djela i prekršaja.

U dva ugostiteljska objekta utvrđene su nepravilnosti u pogledu prekršene odredbe Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, uputstva Instituta za javno zdravstvo Srpske i zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije. U skladu sa tim, slijedi izricanje sankcija od nadležnih organa.

Ostavite komentar: