Okružno tužilaštvo: Nismo u ratu sa MUP, ali postoji neprofesionalni odnos policijskih službenika

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka nije u nikakvom sukoba sa policijom Republike Srpske, ali se ipak žale na neprofesionalni odnos pojedinih policijskih službenika prema njima, saopšteno je iz banjalučkog tužilaštva.

Oni ističu da se u posljednje vrijeme, nakon objavljivanja detalja iz predmeta nestalog Bojana Koprene, u medijima navodi da su MUP i Tužilaštvo u ratu, ili da se zaoštravaju odnosi između njih.

-Radi objektivnog informisanja javnosti obavještavamo građane Republike Srpske i BiH, da Okružno javno tužilaštvo Banjaluka nije u nikakvom sukobu sa policijom Republike Srpske i da su to slobodne interpretacije novinara ili nekih rukovodilaca MUP- RS, koji su se oglašavali u medijima, povodom ovog predmeta – rekli su u tužilaštvu, navodi SrpskaInfo portal.

Oni naglašavaju da se u svom radu pridržavaju Ustava i Zakona i da sve svoje odluke donose doslovno primjenjujući Krivični zakon(ik) RS i Zakon o krivičnom postupku RS.

-Međutim, ni građani, ni pripadnici MUP RS nisu nikada komentarisali odluke tužilaštva na televiziji i radiju, u novinama ili portalima a naročito nisu sebi dozvoljavali da vrše analizu prikupljenih dokaza, da iznose svoje mišljenje o njima i da na kraju saopštavaju da je odluka tužilaštva nezakonita i slično – istakli su u tužilaštvu.

Dodali su da ovakav neprofesionalan odnos pojedinih policijskih službenika MUP RS prema jednoj, nadasve, ispravnoj i zakonitoj odluci tužioca, može da stvori utisak kod građana da se policija i tužilaštvo sukobljavaju , a što naprosto nije tačno.

-Molimo, kako građane RS i BiH tako i kolege iz MUP RS da shvate i prihvate da se istrage okončavaju u predmetu, a ne u medijima zbog kojeg se ugled, kako MUP RS, tako i tužilaštva narušava poručili su iz Tužilaštva, navodi SrpskaInfo portal.

Ostavite komentar: