Oglasilo se Tužilaštvo BiH o trgovini ljudima: Uhapšeni osumnjičeni, žrtve maloljetni migranti

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da su uhapšeni osumnjičeni migranti za međunarodnu trgovinu ljudima, te da su žrtve maloljetnici iz migrantske populacije.

Tužilac iz Odjeljenja Tužilaštva BiH za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija koordinisao je rad policijskih radnika Granične policije i Službe za poslove sa strancima, u vezi sa lociranjem i hapšenjem osumnjičenih za međunarodnu trgovinu ljudima, kao i pružanje zaštite žrtvama.

Riječ je o vrlo osjetljivom predmetu u kojem su identifikovane žrtve maloljetnici iz migrantske populacije, koje borave u BiH i koje su zbog situacije u kojoj se nalaze posebno ugrožene.

Po instrukciji postupajućeg tužioca navedena lica smještena su u odgovarajuće objekte za pružanje zaštite žrtvama, gdje će im biti pružena adekvatna zaštita, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni počinioci, takođe, su iz migrantske populacije koja boravi u BiH.

Postupajući tužilac će nakon sprovedenih istražnih radnji i ispitivanja osumnjičenih donijeti odluku o daljim aktivnostima prema osumnjičenim.

“Istraga se intenzivno nastavlja, sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti povezanih sa izvršenjem ovog teškog krivičnog djela iz oblasti trgovine ljudima”, navedeno je u saopštenju.

Ostavite komentar: