Oduzeto oko pola kilograma marihuane u Banjaluci

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 16.01.2020. godine preduzimanjem operativnih mjera i radnji identifikovali su i slobode lišili dva lica inicijala V.Ž. i A.N zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga“.

U toku je kriminalistička obrada nad navedenim licima.

Naime, kod lica V.Ž. je pronađeno i oduzeto oko 582,66 grama zelene bisne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana. Izvršen je pretres na dvije lokacije na području Grada Banjaluka, koje koriste osumnjičena lica, te je to prilikom pronađeno oko 20,26 grama zelene bisne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „marihuanu“, određena količina novca, 25 komada kapsula smeđe boje, koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu „Ekstazi“, kao i drugi predmeti koji potiči iz krivičnog djela.

U okviru ovih aktivnosti slobode su lišena i lica inicijala M.S. i N.L.

Aktivnosti se sprovode pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci.

U toku aktivnosti policijski službenici Policijske uprave Banja Luka u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet i Policijskom upravom Doboj, na području Grada Doboja, lišili su slobode lica inicijala N.V., M.V. i S.M. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Nedozvosena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Izvršen je pretres na tri lokacije na području Grada Doboja, koje koriste osumnjičena lica kojom prilikom je pronađena određena količina opojne droge, digitalna vaga, određena količina novca, te drugi predmeti koji potiču iz krivičnog djela.

Određene aktivnosti u okviru rada na ovom predmetu su i dase u toku.

 

Izvor:(MUP RS)

 Ostavite komentar: