“Oduševljen sam, častiću tužioca”: Advokat Jevto Janković optužen za povredu ugleda suda

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci podiglo je optužnicu protiv advokata Jevte Jankovića iz tog grada zbog sumnje da je počinio produženo krivično djelo povreda ugleda suda.

Maja Đaković Vidović, portparol OJT Banjaluka, kaže da se Jankoviću na teret stavlja da je djelo počinio u više navrata od 17. decembra 2020. do 3. septembra 2021. godine.

“Osumnjičeni je, u svojstvu advokata, na protokol Okružnog suda u Banjaluci, podnio pismene podneske u kojima je koristeći jezik omalovažavanja i vrijeđanja izložio poruzi sud i sudije Osnovnog i Okružnog suda u Banjaluci, kao i Vrhovnog suda Republike Srpske”, rekla je Đaković Vidović.

Kako nezvanično saznaje Avaz Janković je u podnescima pored imena nekolicine sudija navodio pogrdne epitete kao što su “teški pedofil”, “međunarodna prostituka” i slično.

Reagujući na vijest o podignutoj optužnici Janković kaže da je oduševljen, te da će častiti tužioca koji je podigao optužnicu. Pojašnjava da je u srijedu saslušan u svojstvu osumnjičenog, te da je iznenađen brzinom kojom je optužnica podignuta.

“Jedva čekam to suđenje kako bi javnost mogla da vidi kakvo zločinačko udruženje postoji u pravosuđu Republike Srpske. Mene progone zločinci iz pravosuđa, a to su pojedine sudije”, istakao je Janković, nabrajući imena sudija koje je nastavio da naziva pogrdnim imenima.

Optužnica je proslijeđena Osnovnom sudu u Banjaluci na potvrđivanje.

Ostavite komentar: